Да работиш спешна медицина е призвание. Tи си първият, който се среща

...
Да работиш спешна медицина е призвание. Tи си първият, който се среща
Коментари Харесай

Д-р Иван Христов: Мечтая България да бъде сред страните с най-малко болни пациенти


" Да работиш незабавна медицина е призвание. Tи си първият, който се среща с болката и страданието на пациента, и ти си този който би трябвало да му окаже първа помощ. Честит празник на всички сътрудници и експерти работещи незабавна помощ в страната. Бъдете здрави, желаем Ви да бъдете все такива виновни експерти, и всеотдайни сътрудници, борещи се за Живота на своите пациенти! ".
-->
С тези думи началникът на Спешно поделение на УМБАЛ " Софиямед " доктор Иван Христов поздравява от името на целия колектив на структурата всички експерти по незабавна медицина в страната по случай Международния ден на незабавната помощ . Той се отбелязва за 6 поредна година у нас. Официално е разгласен през 2018г. от Европейската асоциация за незабавна медицина EUSEM. Целта на този ден е да се обединят хората и правителствата по света да приказват за незабавната медицина, незабавната здравна помощ и значимостта на делото на хората, работещи в тази област от медицината. Днес всички те честват и професионалния си празник.

Лекарят пожелава на всички свои колеги да се оправят и отсега нататък все по този начин сполучливо с ежедневните провокации в специалността и работата в Спешните отделения, най-голямото измежду което през миналите години беше COVID-19.

„ Доказахме се като виновни и отдадени на задачата си експерти, в услуга на нашите пациенти и тяхното здраве в сериозен за света миг. Днес сме по-смели, по-можещи, с повече опит, продължаваме да бъдем всеотдайни в името на хората – техните душевни болки и физическо здраве. Мечтая България да бъде измежду страните с минимум заболели пациенти. А това значи профилактика и още веднъж профилактика “, добавя доктор Христов.

И поучава обществото ни да бъде по-отговорно към здравето си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР